Vineri, 20 octombrie, in Aula Magna a ASE a fost lansat proiectul "Educatie: potrivire pentru viata", la initiativa comuna a prof. univ. dr. Radu Balanescu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei si a prof. univ. dr. Sorin Campeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor (CNR), presedintele in exercitiu al Francofoniei. In deschiderea evenimentului a luat cuvantul Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, vicepresedinte al CNR. Initiativei i s-au alaturat 21 de mari universitati din Romania, reprezente la eveniment la cel mai inalt nivel. Proiectul beneficiaza de sprijinul Academiei Romane. Institutiile fundamentale ale statului - Presedintie, Parlament si Guvern au fost reprezentate cu mesaje personale, inclusiv din partea presedintelui Klaus Iohannis. Proiectul isi propune sa se constituie intr-o sansa reala pentru invatamantul din Romania si pentru schimbarea fundamentala a societatii romanesti.
Aula Magna a fost neincapatoare pentru reprezentantii elitei romanesti si cei peste 200 de studenti care au dorit sa fie prezenti.
Masoneria romana isi propune ca in anul Centenarului Romaniei reunite sa contribuie, prin acest program, la consolidarea si armonizarea relatiei dintre mediul academic si cel socio-economic.